marți, 16 august 2016

Constanța: plajă (mai) liberă, drum fără stat în coloană [august 2016]

Da știu, jumătatea lui august nu este deloc cea mai bună perioadă pentru un weekend la mare pe litoralul românesc: timp pierdut pe drum, stațiuni super aglomerate, prețuri exagerate șamd.

Îi promisesem însă mamei mele că o să o duc un weekend la mare, iar aceasta zi de luni liberă de la jumătatea lui august a fost momentul perfect, doar ca toată România s-a gândit la fel. Plec la drum cu ceva emoții pentru că nu aveam cazare și speram să găsim ceva acolo, iar Autostrada Soarelui părea full (asta la sâmbătă la ora 4.30 dimineața). S-a circulat însă foarte bine, iar la 7.30 eram în Constanța, unde voiam să mă și opresc pentru că citisem despre noua plajă de la Faleza Nord, cunoscută și ca "Plaja Tataia".

La ora 8 eram deja cazați (am găsit o gazdă, nimic special) și ne schimbam pentru a merge la plajă deși bătea vântul destul de tare. Când am ajuns la plajă mi-am dat seama că nu o să fie nevoie să stăm la câțiva centimetri de alți turiști, plaja a fost mărită foarte mult:

Plajă de la Faleza Nord, Constanța, sâmbăta dimineața
Plaja Faleza Nord, Constanța

plajă sălbatică în Constanța
o mică plajă sălbatică chiar lângă Plaja Tataia
Unul dintre avantajele de a fi cazat chiar în Constanța este că ai la dispoziție numeroase metode de petrecere a timpului liber, iar noi am optat pentru o vizită la Delfinariu din Constanța. Am ajuns la ora 16.00 acolo, iar următorul spectacol era la ora 19.00. Am luat biletele și am mers să ne plimbăm prin microrezervația de lângă delfinariu. Tariful de intrare la delfinariu este 40 lei și include taxa de acces pentru vizitarea microrezervației. Am avut ce vedea și aici:

un leu de mare ne-a întâmpinat chiar la intrarea in microrezervație
strut in microrezervatia Constanta


caprioara in microrezervatia Constanta

zebra in microrezervatia de langa Delfinariu Constanta

Delfinariul din Constanta
Delfinariu

La ora 19.00 a început spectacolul oferit de cele două femele delfin, Ni-Ni și Chen-Chen. Merită să vezi spectacolul, iar noua sală al delfinariului, cu o capacitate de 1350 de locuri, oferă suficient spațiu și vizibilitate bună. Oamenii se îngrămădesc încă la intrare cu cel puțin 30 de minute înainte de spectacol ca să prindă locuri "mai bune". Cred că ar fi o soluție oferirea de bilete cu numărul locurilor.

delfinii Ni-Ni și Chen-Chen în acțiune
Ni-Ni și Chen-Chen în acțiune

Nu am făcut prea multe fotografii, pentru că merită să te bucuri de moment și să lași deoparte aparatura. De menționat este și ca delfinii sunt deranjați de bliț, așa că dacă faceți poze nu îl folosiți.

Duminca a fost o vreme superbă, iar plaja a fost parcă și ea mai plină, dar tot găseai un loc mai retras dacă îți doreai asta:

culori de vară

plaja Faleza Nord Constanța (Tataia) 2016
În concluzie dacă doriți o plajă mai liberă, Faleza Nord este o variantă foarte bună, iar faptul că ești în oraș are multe alte avantaje. Mergeți aici cât mai este încă așa! La cum se construiește în zonă în curând cred că va deveni aglomerat și sufocant și aici, ca în mai toate stațiunile de pe litoralul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu