duminică, 21 august 2016

Bușteni-Cascada Urlătoarea [mai 2016]

O ieșire la munte, la aer curat, într-o zi calduroasă, nu trebuie sa fie neapărat una care să necesite un efort mare sau distanțe lungi, câteodată e bine să admirăm și locurile foarte cunoscute, dar deosebite, de lângă noi.

Bușteni-Cascada Urlătoarea este poate cel mai ușor traseu din Bușteni, accesibil atât pentru oameni în vârstă cât și pentru copii și întreținut destul de bine (deși turiștii lasă incredibil de multe mizerii pe traseu de multe ori, dar asta este altă discuție).

Plecarea se face de la Telecabina din Bușteni, iar intreg traseul nu durează mai mult de 35-40 de minute de mers lejer:
Hotel Silva Telecabina Bușteni
în spatele Hotelului Silva se află Telecabina Bușteni

traseu Bușteni Urlătoarea
hai la drum!
Cascada Urlătoarea este situată la intersecția a două trasee turistice, Bușteni – Cascada Urlătoarea si Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea, cel din urmă fiind realizat de către Carol I pentru a lega Cascada de Castelul Peleș. Astfel, puteți să urcați de exemplu din Bușteni și să coborâți prin Poiana Țapului.

vedere munți Bușteni
orașul Bușteni nu are degeaba cele mai populare trasee montane
Chiar de la urcare am fost întâmpinați de către câteva mioare venite la adăpat:

oi in munții Bucegi

Căutând informații despre traseu am dat și de legenda Cascadei Urlătoarea, așa că o public și aici pentru a deveni mai populară și pentru ca cei care vor merge aici să prețuiască și mai mult acest loc:

”Prin acești munți o frumoasă păstoriță, fiică a Jepilor bătrâni, iși păștea mioarele in vremuri demult apuse. Doi frați ciobănei se indrăgostiseră de păstoriță și prinseră a o urmări pas cu pas, fără insă a ști unul de dragostea celuilalt. Intr-o zi neguroasă, ciobanii, fără să se vadă unul pe celălalt, au intins brațele spre ciobăniță. Aceasta inspăimântată de apariția ciobanilor a scos un țipăt deznădăjduit și s-a aruncat in gol de pe stânci, prefăcăndu-se in cascada de argint care cade infinit,  plângându-și parcă tinerețea. Ciobanii au impietrit pe loc din cauza grozăviei iar trupurile lor impietrite mai pot fi văzute și astăzi de-a stânga și de-a dreapta cascadei ”

Cascada Urlătoarea Bușteni
Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea
Cascada Urlătoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu